Als je net te horen hebt gekregen dat je reuma hebt of als je al langer met de ziekte te maken hebt, kunnen er veel vragen naar voren komen. Hoe gaat dat met mijn werk? Hoe reageert mijn omgeving en hoe kan ik hier het beste mee omgaan? Als ik op vakantie ga met mijn gezin, kan ik dan alle dingen doen die ik voorheen ook kon? Hoe deel ik de dag zo in, zodat ik toch alles kan doen wat ik graag wil? Het is niet gek als je het moeilijk vindt om grip te houden op je eigen leven.Tijdens de zelfmanagementtraining Reuma Uitgedaagd!leer je, samen met andere mensen met een vorm van reuma, hoe je om kunt kunt gaan met reuma.

De cursus kan ook online gevolgd worden, in 2 maanden kun je van achter je pc of tablet de modules zelfstandig en wanneer het jou uitkomt volgen. Voor meer info over de online cursus kijk je hier.

Voor wie?

  • Reuma Uitgedaagd! is voor iedereen vanaf 16 jaar met een vorm van reuma.

Wanneer en waar?

Klik op deze LINK om data en locaties op te zoeken. 

Hoe ziet de inhoud van de training er uit? 

Tijdens de training komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals:

  • Hoe communiceer ik met mijn omgeving, werk/studie en zorgverleners?
  • Hoe geef ik mijn grenzen aan?
  • Welke manieren bestaan er om met pijn, vermoeidheid, een dipje, relaties, intimiteit en (negatieve) emoties om te gaan?
  • Hoe kan ik beter ontspannen en bewegen?
  • Hoe kan ik persoonlijke doelen stellen en deze behalen?

Wie begeleidt de training?

Speciaal voor deze training zijn er trainers opgeleid, die zelf ook een vorm van reuma hebben. Zij weten als geen ander wat het betekent om reuma een plaats in het dagelijks leven te geven. Tijdens de training zorgen zij voor een prettige en informele sfeer.

Ervaringen van andere deelnemers

Deelnemers van ReumaUitgedaagd! waarderen de training gemiddeld met een 8,5. Ze vinden de training praktisch en leren meer dan ze van tevoren hadden verwacht. Ook over de trainers zijn deelnemers positief: "ze hebben kennis die ze goed over wetgen te brengen en herkennen de problemen waar de deelnemers ook tegen aan lopen".

Meer informatie

Ben je nieuwsgierig geworden, ga dan naar reumauitgedaagd.nl  Hier vind je meer informatie over de inhoud van de training en de kosten. Via de website kun je je direct aanmelden.