Bij veel leden is er onduidelijkheid over de wenselijkheid om zich te laten vaccineren tegen Covid-19

De instanties zijn hier heel duidelijk over:

De Nederlandse Vereniging voor Reumatologie werkt op dit moment samen met het RIVM en andere beroepsverenigingen om op korte termijn een COVID-19 vaccinatie advies vast te stellen voor kwetsbare groepen. Voor patiënten met reumatische aandoeningen geldt zonder uitzondering: Laat je vaccineren. Dit is veilig. Wanneer u een oproep krijgt voor de vaccinatie wordt door de Rijksoverheid bepaald.
Houd deze website (van de NVR) en RIVM in de gaten voor nieuwe informatie

Daarnaast hebben wij nog wat nuttige linken met nadere informatie voor u verzameld.

NVR, veelgestelde vragen Covid-19

Reuma Nederland, veelgestelde vragen over de vaccinatie en reuma.

Reumazorg Nederland, reuma en vaccineren, vragen en antwoorden.  en kijk naar Het Grootste Coronaspreekuur – vragen over vaccins, dit is te zien op zondag 31 januari van 17.30 uur tot 18.30 uur bij SBS6, via YouTube en KIJK.nl.

RIVM,  richtlijnen en draaiboeken over vaccinatie bij immuungecompromitteerde patienten. Deze wordt regelmatig geactualiseerd.