Door de opmars van het coronavirus konden onze collectanten niet persoonlijk bij jou aan de deur komen. Daarom hebben we een digitale collectebus voor je klaargezet.

(Klik ->  De collectebus komt dit jaar digitaal bij jou aan de deur 

 

 

Wil je met jouw eigen digitale collectebus langs vrienden en familie? Je kunt er zelf een aanmaken. Jouw collectebus kan via e-mail en sociale media langs vrienden rondgaan.

(Klik->  Maak zelf een digitale collectebus

 

De collecteweek is voor ReumaNederland erg belangrijk om onderzoek te financieren naar betere behandelingen en om ervoor te zorgen dat ruim 2 miljoen mensen met reuma mee kunnen doen in de maatschappij.

Mededeling van ReumaNederland

Donderdag 19 maart om 11 uur was er een speciaal ingelast Facebook vragenuur met reumatoloog Alfons den Broeder. 

 

 

Volgend de adviezen van de overheid en met name de RIVM komen tot nader order al onze beweegactiviteiten te vervallen. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn zullen wij u nader informeren.

Het coronavirus (COVID-19) staat wereldwijd in de belangstelling. Ook veel mensen met reuma houden zich ermee bezig. Lees hier wat de NVR (Nederlandse Vereniging voor Reumatologie) adviseert.
 
Er zijn veel vragen zoals:
 
Hoeveel risico loop ik om besmet te raken als ik afweeronderdrukkende medicijnen gebruik, zoals biologische medicijnen, methotrexaat of andere reumamedicijnen die je immuunsysteem afremmen?
Hoe kan ik mijzelf beschermen tegen infectie?
De NVR raadt het volgende aan:

Collecteweek Reuma Nederland gaat niet door.

ReumaNederland heeft besloten om de collecteweek niet door te laten gaan vanwege de opmars van het coronavirus. Jan-Willem Förch, directeur ReumaNederland: “Door de maatregelen van het kabinet kunnen we niet anders dan besluiten om de collecte volgende week niet te lopen. We zien het als onze verantwoordelijkheid naar onze collectanten en naar de mensen bij wie we aan de deur komen om er alles aan te doen om de mogelijke verspreiding van het virus te voorkomen. De jaarlijkse collecteweek is belangrijk voor ReumaNederland, maar het welzijn van alle mensen in Nederland staat natuurlijk voorop.”


Op dit moment wordt er alles aan gedaan om alle collectanten zo snel mogelijk te bereiken met dit bericht. En er wordt gekeken of de landelijke collecteweek van ReumaNederland op een later moment kan worden gehouden.

Digitaal collecteren?

Wilt u toch graag collecteren voor reuma? Dan kunt u een digitale collectebus aanmaken. U laat de collectebus heel gemakkelijk rondgaan via e-mail of sociale media. Zo helpt u mee aan een beter leven met reuma.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uitgesteld, zie tekst hierboven.

Mede dankzij de inzet en het enthousiasme van onze collectanten is de collecteweek, 16 tot en met 21 maart 2020, van ReumaNederland elk jaar weer succesvol.

Het collectegeld is belangrijk om jaarlijks veel nieuwe onderzoeksvoorstellen te kunnen inwilligen. Wetenschappelijk onderzoek is de sleutel tot genezing van reuma. ReumaNederland financiert 60% van al het onafhankelijke reumaonderzoek in Nederland, en krijgt geen subsidie! In de afgelopen 20 jaar is dankzij het onderzoek spectaculaire vooruitgang geboekt op het gebied van nieuwe medicijnen en betere behandelmethoden. Hierdoor is de levenskwaliteit van mensen met reuma sterk verbeterd. Gelukkig is er ook meer maatschappelijke aandacht gekomen voor de gevolgen van reuma in het dagelijks leven.

Help mee
We zijn er alleen nog niet. Ondanks veel betere behandelingen en medicijnen zijn de meeste reumatische aandoeningen nog niet te genezen. Dat kan en moet anders. Help mee: uw inzet draagt bij aan een beter leven met reuma.

Lees verder bij ReumaNederland.