In verband met de coronamaatregelen kon de voor 11 december jl. geplande kerstlunch niet doorgaan. Daamee is voor de leden de mogelijheid vervallen om afcheid te nemen van de vereniging en van de medeleden.

Het bestuur heeft in zijn laatste vergadering besloten om de leden alsnog een mogelijkheid tot het nemen van afscheid te bieden in de vorm van een afscheidsreceptie.

Deze zal plaats vinden op 9 april as. van 14:00 - 16:00 uur
in Lommerrijk, Straatweg 99, 3064AB Rotterdam. Zaal open 14:00 uur

Het voormalig bestuur van de RPVR hoopt u te mogen begroeten.

Graag ontvangen wij vóór 30 maart as. uw aanmeldingsbericht via de email of per telefoon.

Namens het voormalige bestuur,

Marianne Hagendoorn (secretaris)

tel. 06 5181 6269

Dit betreft een extra ALV om tot een geldig besluit te komen.

Zaterdag, 6 november 2021, 10:00

Agenda: zie de brief die alle leden hebben ontvangen.
Informatie:

Voor Lommerrijk geldt dat onze bijeenkomst toegankelijk is op voorwaarde dat gasten bij binnenkomst een QR-code kunnen tonen, hetgeen betekent dat ze zijn gevaccineerd, een herstelbewijs hebben of negatief zijn getest. Dit kan via de smartphone of als papieren versie.

Een negatieve test mag niet ouder zijn dan 24 uur. Wij kunnen de QR-code namelijk na die 24 uur niet meer scannen.

Daarnaast dient iedere gast zijn of haar ID te tonen ter verificatie.

Wie geen DigiD, smartphone of computer met printer heeft, kan een coronabewijs op papier toegestuurd krijgen. Hiervoor kunt u bellen naar de helpdesk van CoronaCheck via het telefoonnummer 0800-1421. Er wordt gevraagd naar uw BSN nummer.

Locatie: Lommerrijk, Straatweg 99, 3054AB Rotterdam

Heeft u artrose en wilt u hier meer over weten?

Dan is Artrose Gezond er speciaal voor u. Artrose Gezond brengt mensen met artrose in de regio Rijnmond in contact met onderzoekers, behandelaars en met elkaar. Door kennis en ervaring uit te wisselen, willen we de gezondheid van mensen met artrose verbeteren. Artrose Gezond is een initiatief van het Erasmus MC.

Binnen Artrose Gezond is een nieuwe studie opgezet om te onderzoeken waar mensen met artrose behoefte aan hebben op het gebied van voorlichting over deze aandoening. Hiermee wil men onderzoeken of er bijvoorbeeld bepaalde eigenschappen zijn die richting geven aan hoe, door wie en waarover patiënten voorgelicht willen worden. Wij hebben een vragenlijst opgesteld welke inspeelt op deze onderwerpen. Daarbij krijgen deelnemers ook de ruimte om hun mening te geven over voorlichting die zij eerder ontvangen hebben en wordt er aan hen gevraagd wat zij vinden van een bepaalde voorlichtingsmethode (video of website) die zij in de vragenlijst te zien krijgen.

In de toekomst wil men de artrose zorg verder verbeteren door de voorlichting beter op de persoon aan te passen. Om dit zorgvuldig te kunnen doen, is het van belang dat zo veel mogelijk artrose patiënten deze vragenlijst invullen.

Uw medewerking wordt van harte aanbevolen!

De vragenlijst vindt u hier: https://erasmusmcsurvey.erasmusmc.nl/artrosegezond/ls/index.php/652626?lang=nl

Website Artose Gezond:

Het bestuur ontving onderstaand verzoek waaraan wij graag voldoen:

Voor de opleiding ergotherapie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen voeren wij een onderzoek uit.

Dit onderzoek is gericht op het ontwikkelen van hulpmiddelen en aanpassingen in het dagelijks leven bij reumapatiënten. Hiervoor is een enquête opgesteld. Het doel van deze enquête is om te achterhalen in hoeverre er al hulpmiddelen en/of aanpassingen in gebruik zijn bij reumapatiënten en wat hierin nog ontbreekt en waar dus wel vraag naar is.

De enquête bevat in totaal elf vragen. Het aantal kan variëren van zeven tot elf vragen, n.a.v. de gegeven antwoorden. De vragen worden afgewisseld met zowel open als gesloten vragen. De enquête zal ongeveer vijf minuten van uw tijd kosten. De gegevens zullen twee maanden na het onderzoek verwijderd worden. De enquête is geheel anoniem, er zullen dan ook geen persoonlijke gegevens bewaard en/of verwerkt worden.

Nu is mijn vraag of deze enquête vanuit jullie vereniging gedeeld kan worden onder elkaar. Op deze manier kunnen we namelijk aan de slag om te kijken naar waar de hulpvragen liggen en naar welk hulpmiddel en/of aanpassing er meer onderzoek gedaan moet worden om dit eventueel te realiseren.

U kunt de enquete hier openen.

Ik hoor graag van u en hoop dat jullie ons kunnen helpen door dit te delen onder de leden!

Met vriendelijke groet, Frederique Franje

Het tv-programma Kassa doet – naar aanleiding van de uitkomsten van eerder onderzoek – een uitgebreid onderzoek onder verschillende patiëntenverenigingen naar de gebruikersvriendelijkheid van medicijnverpakkingen voor patiënten die last hebben van hun botten, gewrichten, spieren en/of zenuwen, en naar de mogelijke oplossingen.

Zij willen daarom heel graag via onze organisatie in contact kunnen komen met onze leden.

Wij werken hier graag aan mee en op hun verzoek plaatsen wij deze enquête op onze website, zodat iedereen hieraan kan meedoen. Om mee te doen aan het onderzoek klik op de volgende link.:  https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/enqute-ervaring-openen-van-medicijnverpakkingen-van-patinten

Binnenkort wordt in de uitzending van Kassa op deze enquête teruggekomen. Met onze aandacht voor de gebruikersvriendelijkheid van medicijnverpakkingen kunnen we indirect ook de patiënten zelf helpen.

Mocht uzelf de enquête niet invullen, kunnen naasten dat uiteraard namens u doen.

De enquête inzenden kan tot 3 maart 2021.