Uit onderzoek van ReumaNederland blijkt dat bijna twee derde van de mensen met reuma hun medicijnverpakking niet open krijgt. Vooral de pilstrip is lastig te openen. Daarom is ReumaNederland een samenwerking gestart met de Universiteit Twente om een reumavriendelijke pilstrip te ontwikkelen.

Oproep: deel je filmpje
Het is belangrijk dat de onderzoekers een beter beeld krijgen van wat er voor mensen met reuma zo lastig is aan de huidige pilstrip. Daarom zijn wij met een oproep gestart. We vragen mensen om een kort filmpje te maken van hoe zij hun pil of tablet uit de pilstrip halen. Dit filmpje kunnen ze anoniem via onze website delen: reumanederland.nl/formulieren/film-je-pilstrip/. Daar staat ook meer informatie over hoe je het filmpje kunt maken en hoe je deze deelt met de onderzoekers.De oproep om een filmpjes te maken zullen wij via onze social media kanalen verspreiden. Dus deel deze vooral ook met jullie leden! Hoe meer filmpjes, hoe beter de onderzoekers een beeld krijgen van waar mensen met reuma tegenaan lopen bij het openen van hun pilstrip.Bedankt alvast!

Oproep van ReumaNederland en Vrije Universiteit Amsterdam
Op welke onderwerpen moet ReumaNederland zich de komende 20 jaar richten om het leven met een reumatische aandoening te verbeteren? Om deze vraag te beantwoorden gaat ReumaNederland het gesprek aan met mensen met reumatische aandoeningen en hun naasten, onder leiding van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Graag wil men in enkele online dialoogbijeenkomsten in gesprek gaan met mensen met reumatische aandoeningen en naasten over (onvervulde) behoeften. Tegen welke zaken loopt u in het dagelijks leven aan? Wat zijn uw wensen en dromen voor de toekomst met betrekking tot het leven met een reumatische aandoening? Welke behoeften hebben naasten? Welke rol kan ReumaNederland daarin spelen?
Heeft u een reumatische aandoening of iemand in uw directe omgeving met reuma en wilt u uw stem tijdens een van de dialoogsessies laten horen? Meldt u zich aan!
De volgende online bijeenkomsten zullen plaatsvinden:

Ontstekingsreuma:      8 juli, 15:00-17.00 uur
Artrose:                      9 juli, 15:00-17.00
Fibromyalgie:              5 augustus, 15:00-17:00
Zeldzame(re) vormen: 6 augustus, 15:00-17:00
Een gemixte groep:    17 juli, 15:00-17:00
Een gemixte groep in de avond: 16 juli, 19:00-21:00
Iemand in uw directe omgeving heeft een reumatische aandoening: 14 juli, 9:00 – 11:00

Wilt u graag deelnemen? Vul dan één van volgende formulieren in:

Sessies voor mensen met reumatische aandoening

Sessie voor naasten

Het online RondReuma Prikbord is van en voor alle mensen met reuma. Om van elkaar te leren, om informatie te delen en tips uit te wisselen. ReumaNederland is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Benieuwd?  Neem eens een kijkje en vergeet niet regelmatig terug te komen.

PRIKBORD

Gezien op Facebook Reuma Nederland. Terugkijken?

Tijdens de coronacrisis zitten zoveel mogelijk mensen binnen. Maar wat nou als je reuma hebt en wilt bewegen? 🤔🤸‍♀️ Heb je vragen over bewegen met reuma tijdens de coronacrisis? Klik op onderstaande afbeelding om terug te kijken naar het vragenuurtje met bijzonder lector en docent fysiotherapie Martin van der Esch. 👍

2020 05 13 17 20 54 ReumaNederland Videos Facebook

In deze video wordt verwezen naar Reade. Dit is een sportcentrum dat onder meer revalidatie biedt voor mensen met reuma.
Sportcentrum Reade vindt het ook in deze tijd belangrijk dat iedereen in beweging blijft. Zeker de mensen met een beperking. Met deze reden is ‘Reade Online’ in het leven geroepen. Een platform vol gratis lessen zoals Online Pilates, Buikspierkwartier, Bewegen met jeugdreuma, Top Fit worden met de Dirk Kuyt Foundation en meer.

Ben je er klaar voor? Meld je gratis aan en doe mee met de lessen! Je kunt er hier meer over lezen en aanmelden.

Medewerking gevaagd aan onderzoek naar nieuw type handorthese.

Onze vereniging ontving een verzoek van een hbo-student die een afstudeeronderzoek doet om met behulp van 3D-technieken, een nieuw type hulpmiddel te ontwikkelen voor patiënten met een scheefstand in de vingers richting de pink die veroorzaakt wordt door reuma.  (zogenaamde ulnair deviatie door reumatoïde artritis)

Om zo’n nieuw type te kunnen ontwerpen is het belangrijk om van ervaringsdeskundigen te vernemen wat de wensen en behoeften zijn als het om zo'n orthese gaat.

Met deze vragenlijst wil hij een aantal vragen stellen om hiervan een beeld te kunnen krijgen.

Deze vragenlijst is dus bedoeld voor mensen die een scheefstand in de vingers hebben richting de pink die veroorzaakt wordt door reuma. Wij willen uw deelname van harte aanbevelen.

Voor de toelichting en de vragenlijst klikt u HIER