Corona regels voor bewegen in groepsverband.

Bekijk alle informatie over de actuele corona regels vanaf 19 november op Reuma Nederland

Beweegadvies door NVR i.v.m Corona.

De Nederlandse Vereniging voor Reumatologie adviseert dat iedereen zelf de afweging moet maken of ze wel of niet willen deelnemen aan een beweeggroep. Het is erg afhankelijk van de persoonlijke situatie wat mogelijk is. Het beste is dat deelnemers navraag doen bij hun reumatoloog hierover. Vervolgens raadt de NVR ook aan om alleen deel te nemen aan beweeggroepen waarbij duidelijk de coronaregels rond hygiëne en afstand houden worden toegepast. En waar vooraf alle deelnemers worden gecheckt of zij geen klachten hebben die mogelijk kunnen wijzen op een corona-infectie.

Meer informatie:

Voor de leden van de Reumapatiëntenvereniging Rotterdam eo wordt er een aantal keer in de week oefentherapie aangeboden. Hieronder kunt u vinden wanneer en waar.  Alles onder voorbehoud van wijzigingen door het RIVM.

LANSINGERLAND, HYDRO-OEFENTHERAPIE

Locatie: Zwembad De Windas, Berkelseweg 95, 2661 AK Bergschenhoek

* dinsdag van 14:15 tot 15:00 uur
* vrijdag van 12:00 tot 12:45 uur

Deze groepen zijn weer begonnen met de nodige corona-voorzorgsmaatregelen.
Noot : Voor de hydro-oefengroep op vrijdag geldt een wachtlijst!

KOSTEN: € 90,- voor 12x (6 maanden geldig)

Bel voor informatie: mevrouw J. de Vries-Somers, 06-5151 4209

ROTTERDAM-CENTRUM, HYDRO-OEFENTHERAPIE
Mensen met een reumatische aandoening kunnen wekelijks onder deskundige leiding oefenen in warm water van 31 graden

Locatie: Rijndam Revalidatie Centrum, Westersingel 300, 3015 LJ Rotterdam

* maandag van 12:00 tot 12:45 uur of
* donderdag van 12:15 tot 13:00 uur

Voor deze groep is nog geen startdatum bekend.

Noot : Voor de hydro - oefengroep op maandag is er plaats beschikbaar.

KOSTEN:  € 38,00 per maand (1x per week oefenen), bij automatische incasso € 29,00 per maand

Bel voor informatie: mevrouw M.Hagendoorn, tel 06 5181 6269

ROTTERDAM-OOST, HYDRO-OEFENTHERAPIE (nieuw)
Mensen met een reumatische aandoening kunnen wekelijks onder deskundige leiding oefenen in warm water van 32 graden.  Deze groep is weer begonnen met de nodige corona-voorzorgsmaatregelen. zie https://www.zevenkampsering.nl/nieuws/laatste-nieuws

Locatie: Sportfondsenbad "Zevenkampse Ring, Zevenkampse Ring 301, 3068 HG Rotterdam
* vrijdagmiddag van 14:30 uur tot 15:30 uur

KOSTEN: € 33,00 per maand, bij automatische incasso € 20,00 per maand.

Bel voor informatie: de heer Piet Valkenburg, 06-3014 7188, 010-4504848, of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ROTTERDAM, BECHTEREW-OEFENTHERAPIE
Mensen met de ziekte van Bechterew kunnen wekelijks onder deskundige leiding oefenen op

* maandag van 18:15 tot 20:15 uur
* woensdag van 19.15 tot 21.15 uur

KOSTEN: € 24,00 per maand, bij automatische incasso € 15,00 per maand.

De oefentherapie duurt 2 uur. Het 1e uur wordt gevuld met o.a. een warming-up, rek- strek en ademhalingsoefeningen. In het 2e uur wordt in warm water van 34 graden verder geoefend. Resultaten worden door middel van jaarlijkse meting gecontroleerd. Sport- en zwemkleding zijn vereist.

Bel voor informatie: Mark van Woudenberg, tel. 010-7371099

BEWEGEN OP MUZIEK

Mensen met een reumatische aandoening kunnen wekelijks onder deskundige leiding bewegen op muziek, tijdens de coronaperiode worden de lessen digitaal gegeven.

Move Well Flow
Locatie SKVR Rotterdam, Aert van Nesstraat 45, 3012CA Rotterdam
* maandagmiddag van 13:00 uur tot 14:00 uur  (tijdelijk digitaal
docent: Annemarie Labinjo.
KOSTEN: 10 lessen strippenkaart € 100,-
Video over Bewegen online

Deze groep is vanaf 7 september weer begonnen in de studio van de SKVR, de online optie blijft bestaan en wordt gecombineerd met de bestaande les d.m.v. een livestream via Zoom

We dansen door!
Lokatie: Huis van de Wijk Middelwatering, Reigerlaan 66, 2903LL Capelle aan den IJssel
* vrijdagochtend van 11:30 tot 12:30  (tijdelijk digitaal)
docent: Megan de Vries.
KOSTEN: € 40.- per maand

Deze groep is m.i.v 21 augustus weer begonnen

Ter inspiratie: Dans met de maan: een korte dansfilm door mensen met  o.a. reuma

In 2020 wordt onder voorwaarde van goedkeuring door ReumaNederland op de deelnamekosten een korting verleend aan leden van de patiëntenvereniging. (mits per groep 10 leden meedoen)
Ter kennismaking kan iedereen 1 proefles volgen.

Bel voor informatie: Mevr. J. de Vries-Somers: 06-51514209

ALGEMEEN
Alle oefengroepen zijn voor leden van de Vereniging. Bent u nog geen lid? Meldt u dan gauw aan zodat u direct kan starten met oefenen.
Aanmelding en informatie via onze bestuursleden:
Joke de Vries, tel 06 51514209 en Marianne Hagendoorn, tel 06 51816269

Alle deelnemers ontvangen een bewijs van deelname zodat u deze kunt indienen bij uw verzekeraar. Afhankelijk van uw verzekeringsvoorwaarden is soms gehele of gedeeltelijke vergoeding mogelijk. Informeer hiervoor rechtstreeks bij uw verzekeraar. De Vereniging kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor deze eventuele vergoeding.

SUBSIDIE
De oefengroepen worden zowel door het ReumaNederland als de vereniging gesubsidieerd. De hoogte van de subsidie wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld en met de deelnemers verrekend.