2020-03-31_11_43_21-digitale_collecte IMG_0086_aangepast Rotterdam haven_aangepast zevenhuizerplas

Move Well Flow - Op maat gemaakt bewegingsprogramma voor mensen met reuma.

Dans verbindt, maakt blij en energiek!

Doel van Move Well Flow is een positieve bijdrage te leveren aan het welzijn van mensen met reuma door middel van dans. Dansen is gezond.
Door samen te bewegen op muziek ontstaat interactie, plezier en wordt er energie gegenereerd.
 
Dansen is gezond!
 
Dansen blijkt allerlei voordelen te hebben voor zowel lichaam als geest (Fancourt & Finn, 2019). Een greep uit de bevindingen:
 
  • Dansen draagt bij aan: lenigheid, kracht, conditie, lichaamshouding, etc.
  • Dansen verlaagt het risico op vallen in ouderen.
  • Dansen verbetert het geheugen, balans, concentratie. Mede doordat bewegen op muziek zo’n positief effect heeft op de hersenen.
  • Danstherapie vermindert angst en depressie.
  • Dansen (bewegen op muziek) is meer effectief dan sport voor mensen die gewicht willen verliezen. Mede omdat dansen het lichaamsbewustzijn verbetert en bijdraagt aan het fysieke zelfvertrouwen.
 
De afgelopen 7 jaar heeft Annemarie Labinjo-van der Meulen bewegingsprogramma’s ontwikkeld voor mensen met neurologische - en chronische aandoeningen, zoals Parkinson, MS en Reuma en hiervoor lessen en trainingen gegeven. Samen met het Maasstadziekenhuis en de toenmalige stichting Dance for Health, heeft ze onderzoek gedaan naar dans voor mensen met reuma, de uitkomst was succesvol.
 
 
 

Bewegingsprogramma Move Well Flow maandagmiddag van 13:00-14:00 uur. 

 
Locatie
SKVR Rotterdam
Aert van Nesstraat 45
3012CA Rotterdam
 
Docent bewegingsprogramma Move Well Flow: 
 
Annemarie Labinjo-van der Meulen
 
Na een professionele danscarrière van 17 jaar, waarvan 15 jaar bij Scapino Ballet Rotterdam, heeft Annemarie zich omgeschoold tot Master Coach of Strategic Intervention, Analytic Profiler en Movement Facilitator. Vanuit haar eigen bedrijf 1stMove, begeleidt zij mensen op het gebied van persoonlijk leiderschap, stressreductie en emotionele veerkracht. De combinatie fysiek, cognitief en sociaal benadert zij als een geheel.
Bewustwording, aandacht en actie staan centraal om zo compleet en volledig mogelijk te kunnen zijn. Door het bewegingsprogramma Move Well danst ze op muziek met mensen die fit en vitaal willen blijven, dit zijn 55+-ers en ook mensen met neurologische - en chronische aandoeningen.
 

‘When you dance, you can enjoy the luxury of being you’- Paulo Coelho 

 

Iedereen kan 1x een gratis proefles volgen. Na de proefles kun je doormiddel van een strippenkaart blijven deelnemen voor € 100,- per 10x

Je kunt ook gemakkelijk meedoen via Zoom en zo samen te blijven bewegen én verbinden

 

Korting voor leden van de Reuma Patiënten Vereniging Rotterdam en Omstreken (minimaal 10 deelnemers)

Leden van de Reuma Patiënten Vereniging Rotterdam en Omstreken kunnen in 2020 in aanmerking komen voor een korting op de deelnemersbijdrage (onder voorwaarde van goedkeuring door Reuma Nederland)

voor meer informatie: Joke de Vries-Somers 06 -5151 4209