2020-03-31_11_43_21-digitale_collecte IMG_0086_aangepast Rotterdam haven_aangepast zevenhuizerplas

Handboek Artrose

In Nederland hebben 1,1 miljoen mensen een vorm van artrose. Ondanks dat artrose een veelvoorkomend probleem is, worden patiƫnten onvoldoende gesteund in het zelf kunnen managen van deze vorm van reuma. Daarom ontwikkelden het Erasmus MC en het LUMC het handboek voor artrose. Een digitaal handboek vol praktische tips om de zelfredzaamheid van mensen met artrose te bevorderen en te behouden.2020 01 31 13 53 19 handboek artrose 2e druk 2019 klein

 

Gebrek aan ondersteuning

Artrose is een veelvoorkomend probleem, maar de zorg is niet altijd optimaal georganiseerd. Mensen met artrose krijgen niet altijd op het juiste moment de juiste zorg en informatie. Ook blijkt er onvoldoende ondersteuning voor zelfmanagement.

Handboek Artrose

Het Erasmus MC en het LUMC zijn daarom betrokken bij een Europees project (Joint Implementation of Guidelines for Osteoarthritis in Western Europe (JIGSAW-E), om de zorg voor mensen met artrose te verbeteren a.d.h.v. een handboek. Dit handboek kan door de huisarts of fysiotherapeut digitaal worden meegegeven. Het handboek bevat informatie over artrose en praktische tips om de zelfredzaamheid van mensen met artrose te bevorderen.

Meer informatie?

Klik hier om de nieuwste versie van het Handboek Artrose te bekijken.