2020-03-31_11_43_21-digitale_collecte IMG_0086_aangepast Rotterdam haven_aangepast reuma_4daagse_aangepast2 zevenhuizerplas

De jaarlijkse Avond4daagse gaat dit jaar toch door, in een speciale Home EditionSamen met de Koninklijke Wandel Bond Nederland maakt ReumaNederland hier een extra bijzondere editie van.
Tussen begin juni en eind augustus kun je met je (klein)kinderen meedoen met de speciale
Avond4daagse – Home Edition. Je wandelt dan vanuit je huis 4 dagen een route die voor jou wordt gemaakt van 2½, 5 of 10 kilometer. Met als beloning natuurlijk de felbegeerde medaille!

Loop met je (klein)kinderen de Avond4daagse en steun ReumaNederland

Dit jaar kunnen de kinderen lopen voor onderzoek naar jeugdreuma! Voor kinderen met jeugdreuma is meedoen aan de Avond4daagse immers niet vanzelfsprekend. Bewegen, zoals lopen, spelen of fietsen, kan moeilijk zijn. Hun gewrichten werken niet mee en de kinderen zijn gauw uitgeput.

Door bij inschrijving €1 extra over te maken, draag je bij aan onderzoek van ReumaNederland. Zodat kinderen met jeugdreuma snel het juiste medicijn krijgen. Je kunt er ook heel gemakkelijk een sponsorloop van maken de speciale Avond4daagse sponsorpagina.

Schrijf je in om samen met je (klein)kinderen de Avond4daagse Home Edition te lopen

Samenwerking

Onlangs is ReumaNederland een samenwerking aangegaan met Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). Bewegen is voor de meer dan 2 miljoen Nederlanders met reuma niet altijd even makkelijk, maar wel heel belangrijk. De samenwerking moet niet alleen meer mensen met reuma aan het wandelen brengen, maar moet ook zorgen voor meer bewustwording over reuma. Dit doen we o.a. met de actie tijdens de Avond4daagse voor basisschoolleerlingen. Hier vind je meer informatie over deze samenwerking met de KWBN

Van harte aanbevolen!

Hier zijn de Nieuwsbrieven vanuit ReumaNederland nog eens na te lezen.

Wilt u deze ook zelf in uw mailbox ontvangen kunt u zich hier aanmelden.

 

Rond Reuma juli 2020

Rond Reuma juni 2020

Rond Reuma mei 2020

Rond Reuma april 2020

Rond Reuma februari 2020

Rond Reuma december 2019

Rond Reuma oktober 2019

Rond Reuma september 2019

 

Online Prikbord van en voor mensen met reuma.

Het online RondReuma Prikbord is van en voor alle mensen met reuma. Om van elkaar te leren, om informatie te delen en tips uit te wisselen. ReumaNederland is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Benieuwd?  Neem eens een kijkje en vergeet niet regelmatig terug te komen.  

PRIKBORD

Reuma Patiënten Vereniging Rotterdam en Omstreken (RPVR) gaat zorgvuldig met uw gegevens om. Niet alleen vanwege de eisen die de wet stelt, maar vooral omdat wij het belangrijk vinden uw privacy te waarborgen. Op deze pagina laten we u weten welke persoonsgegevens we verzamelen als u onze website gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen en wat we ermee doen. In het kort komt onze privacyverklaring er op neer dat we uw persoonsgegevens:

* alleen gebruiken voor doelen die met u zijn overeengekomen
* geheim houden
* zorgvuldig beveiligen
Wanneer u vragen heeft die niet in deze privacyverklaring zijn beantwoord, wanneer u suggesties of opmerkingen heeft over de inhoud daarvan of wanneer u klachten heeft over de manier waarop wij met uw persoonsgegevens omgaan, dan horen we dit graag van u. U kunt hiervoor een email sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , of gebruik maken van de gegevens onder aan deze pagina.
Deze privacyverklaring is van toepassing op de websites van RPVR.
RPVR is niet verantwoordelijk voor het privacybeleid van andere sites en bronnen die op onze websites worden genoemd.

Handboek Artrose

In Nederland hebben 1,1 miljoen mensen een vorm van artrose. Ondanks dat artrose een veelvoorkomend probleem is, worden patiënten onvoldoende gesteund in het zelf kunnen managen van deze vorm van reuma. Daarom ontwikkelden het Erasmus MC en het LUMC het handboek voor artrose. Een digitaal handboek vol praktische tips om de zelfredzaamheid van mensen met artrose te bevorderen en te behouden.2020 01 31 13 53 19 handboek artrose 2e druk 2019 klein

 

Gebrek aan ondersteuning

Artrose is een veelvoorkomend probleem, maar de zorg is niet altijd optimaal georganiseerd. Mensen met artrose krijgen niet altijd op het juiste moment de juiste zorg en informatie. Ook blijkt er onvoldoende ondersteuning voor zelfmanagement.

Handboek Artrose

Het Erasmus MC en het LUMC zijn daarom betrokken bij een Europees project (Joint Implementation of Guidelines for Osteoarthritis in Western Europe (JIGSAW-E), om de zorg voor mensen met artrose te verbeteren a.d.h.v. een handboek. Dit handboek kan door de huisarts of fysiotherapeut digitaal worden meegegeven. Het handboek bevat informatie over artrose en praktische tips om de zelfredzaamheid van mensen met artrose te bevorderen.

Meer informatie?

Klik hier om de nieuwste versie van het Handboek Artrose te bekijken. 

 

 

 

Move Well Flow - Op maat gemaakt bewegingsprogramma voor mensen met reuma.

Dans verbindt, maakt blij en energiek!

Doel van Move Well Flow is een positieve bijdrage te leveren aan het welzijn van mensen met reuma door middel van dans. Dansen is gezond.
Door samen te bewegen op muziek ontstaat interactie, plezier en wordt er energie gegenereerd.
 
Dansen is gezond!
 
Dansen blijkt allerlei voordelen te hebben voor zowel lichaam als geest (Fancourt & Finn, 2019). Een greep uit de bevindingen:
 
  • Dansen draagt bij aan: lenigheid, kracht, conditie, lichaamshouding, etc.
  • Dansen verlaagt het risico op vallen in ouderen.
  • Dansen verbetert het geheugen, balans, concentratie. Mede doordat bewegen op muziek zo’n positief effect heeft op de hersenen.
  • Danstherapie vermindert angst en depressie.
  • Dansen (bewegen op muziek) is meer effectief dan sport voor mensen die gewicht willen verliezen. Mede omdat dansen het lichaamsbewustzijn verbetert en bijdraagt aan het fysieke zelfvertrouwen.
 
De afgelopen 7 jaar heeft Annemarie Labinjo-van der Meulen bewegingsprogramma’s ontwikkeld voor mensen met neurologische - en chronische aandoeningen, zoals Parkinson, MS en Reuma en hiervoor lessen en trainingen gegeven. Samen met het Maasstadziekenhuis en de toenmalige stichting Dance for Health, heeft ze onderzoek gedaan naar dans voor mensen met reuma, de uitkomst was succesvol.
 
 
 

Bewegingsprogramma Move Well Flow maandagmiddag van 13:00-14:00 uur. 

 
Locatie
SKVR Rotterdam
Aert van Nesstraat 45
3012CA Rotterdam
 
Docent bewegingsprogramma Move Well Flow: 
 
Annemarie Labinjo-van der Meulen
 
Na een professionele danscarrière van 17 jaar, waarvan 15 jaar bij Scapino Ballet Rotterdam, heeft Annemarie zich omgeschoold tot Master Coach of Strategic Intervention, Analytic Profiler en Movement Facilitator. Vanuit haar eigen bedrijf 1stMove, begeleidt zij mensen op het gebied van persoonlijk leiderschap, stressreductie en emotionele veerkracht. De combinatie fysiek, cognitief en sociaal benadert zij als een geheel.
Bewustwording, aandacht en actie staan centraal om zo compleet en volledig mogelijk te kunnen zijn. Door het bewegingsprogramma Move Well danst ze op muziek met mensen die fit en vitaal willen blijven, dit zijn 55+-ers en ook mensen met neurologische - en chronische aandoeningen.
 

‘When you dance, you can enjoy the luxury of being you’- Paulo Coelho 

 

Iedereen kan 1x een gratis proefles volgen. Na de proefles kun je doormiddel van een strippenkaart blijven deelnemen voor € 100,- per 10x

Je kunt ook gemakkelijk meedoen via Zoom en zo samen te blijven bewegen én verbinden

 

Korting voor leden van de Reuma Patiënten Vereniging Rotterdam en Omstreken (minimaal 10 deelnemers)

Leden van de Reuma Patiënten Vereniging Rotterdam en Omstreken kunnen in 2020 in aanmerking komen voor een korting op de deelnemersbijdrage (onder voorwaarde van goedkeuring door Reuma Nederland)

voor meer informatie: Joke de Vries-Somers 06 -5151 4209