Gezocht! Mensen met artrose die willen meedenken over de nieuwe artrose-website van het Erasmus MC: www.artrosegezond.nl

De afdeling Huisartsgeneeskunde gaat een website ontwikkelen voor alle artrose patiënten in de regio Rijnmond, onder andere om mensen met artrose en het onderzoek naar artrose dichter bij elkaar te brengen.

Wilt u meedenken wat er allemaal te vinden moet zijn op deze website? Of heeft u ideeën over hoe wij u het beste kunnen informeren over nieuwe onderzoeksresultaten?

Meld u dan aan als patiëntvertegenwoordiger voor Artrose Gezond.

Aanmelden kan door middel van een email naar Dieuwke Schiphof (onderzoeker en fysiotherapeut)

Deelname is op vrijwillige basis. Voor bijeenkomsten in het Erasmus MC krijgt u een vergoeding als tegemoetkoming in de kosten.

Het bestuur van de Reuma Patiëntenvereniging Rotterdam en omstreken heeft dringend behoefte aan nieuwe bestuursleden.

Het huidige bestuur bestaat uit slechts drie leden, waarvan twee met een lange staat van dienst. Wanneer één van deze leden uitvalt, dan komt het voortbestaan van onze vereniging in gevaar. Daarmee zouden ook al onze activiteiten beëindigd moeten worden.

Voor de vele deelnemers aan deze oefengroepen zou dat een kleine ramp betekenen.

Wij hopen dat u het zover niet zult laten komen en nodigen u van harte uit om u op te geven als lid van het bestuur.

De hoeveelheid tijd die nodig is voor de invulling van een bestuursfunctie is beperkt. We vergaderen 10 keer per jaar ca 1,5 uur per keer. Voor de contacten met andere organisaties, zoals Reuma Nederland, RZN en collega-besturen in de regio is ca 1 werkdag per maand nodig.

Alles bijeen kan gerekend worden op een tijdsbeslag van ca 2 volle dagen per maand.

Wanneer dit u aanspreekt en u hebt een reumatische aandoening, kunt u contact opnemen met onze secretaris, mevrouw Marianne Hagendoorn,

Bereikbaar onder telefoonnr. 0651816269.

Het bestuur:

Mevrouw Joke de vries (interim voorzitter)

De heer Aad Dolder (penningmeester)

Mevrouw Marianne Hagendoorn (secretaris)

Moeite met verpakkingen? Help mee en vul de vragenlijst in!

Een flesje water opendraaien, een pil uit een strip drukken, een potje groente of een vleeswarenverpakking openen. Als je een vorm van reuma hebt, is dat niet altijd makkelijk. Hoe ervaart u dat? Laat het ons weten! Het invullen kost u maximaal 5 minuten.

vul de vragenlijst in

ReumaNederland doet dit onderzoek samen met de belangenbehartiger voor senioren, ANBO. We willen weten welke problemen mensen ervaren met het openen van verpakkingen. Want iedereen moet een verpakking open kunnen krijgen.

Bedankt alvast voor uw tijd!

Moeite met openen verpakkingen

Info Vakantieweek RPV’s Rotterdam en Dordrecht en overige belangstellenden.

Na het succes van vorig jaar hebben we weer een optie genomen op een vakantieweek in Luyksgestel in hotel De Postelhoef, deze keer van 8 tot 15 juni 2019.

Aanmeldingsformulier vakantieweek in de Postelhoef van 8 tot 15 juni 2019.

Verslag van 2018 Vakantie Hotel de POSTELHOEF: een met een gouden randje!

Van 25 augustus tot 1 september 2018 is een groep van 25 uit Dordrecht en Rotterdam en omstreken vakantie gaan vieren in Luyksgestel.

lees het verslag

U mag het gesprek met uw zorgverlener opnemen, wist u dat?

Eind 2017 is er een wet aangenomen waarin staat dat u als patiënt altijd een geluidsopname mag maken van het gesprek met uw zorgverlener in de spreekkamer. U kunt het gesprek dan thuis nog eens rustig naluisteren en indien gewenst delen met uw naaste(n). Dit kan fijn zijn als u het bijvoorbeeld lastig vindt om informatie te onthouden of te begrijpen, of wanneer u op basis van de informatie een keuze moet maken voor een behandeling.

Een belangrijk gegeven is dat toestemming van de zorgverlener voor het maken van de opname niet (meer) noodzakelijk is. Uiteraard is het wel zo netjes om uw zorgverlener van te voren in te lichten. Dat kan misschien even spannend zijn, vooral wanneer u uw zorgverlener al een tijdje kent. Toch is het raadzaam uw behoefte kenbaar te maken en samen tot afspraken te komen.