Gezocht! Mensen met artrose die willen meedenken over de nieuwe artrose-website van het Erasmus MC: www.artrosegezond.nl

De afdeling Huisartsgeneeskunde gaat een website ontwikkelen voor alle artrose patiënten in de regio Rijnmond, onder andere om mensen met artrose en het onderzoek naar artrose dichter bij elkaar te brengen.

Wilt u meedenken wat er allemaal te vinden moet zijn op deze website? Of heeft u ideeën over hoe wij u het beste kunnen informeren over nieuwe onderzoeksresultaten?

Meld u dan aan als patiëntvertegenwoordiger voor Artrose Gezond.

Aanmelden kan door middel van een email naar Dieuwke Schiphof (onderzoeker en fysiotherapeut)

Emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deelname is op vrijwillige basis. Voor bijeenkomsten in het Erasmus MC krijgt u een vergoeding als tegemoetkoming in de kosten. De eerste bijeenkomst zal plaatsvinden op maandag 11 maart om 15u in het Erasmus MC (max 2 uur).

Moeite met verpakkingen? Help mee en vul de vragenlijst in!

Een flesje water opendraaien, een pil uit een strip drukken, een potje groente of een vleeswarenverpakking openen. Als je een vorm van reuma hebt, is dat niet altijd makkelijk. Hoe ervaart u dat? Laat het ons weten! Het invullen kost u maximaal 5 minuten.

              vul de vragenlijst in           

ReumaNederland doet dit onderzoek samen met de belangenbehartiger voor senioren, ANBO. We willen weten welke problemen mensen ervaren met het openen van verpakkingen. Want iedereen moet een verpakking open kunnen krijgen.

Bedankt alvast voor uw tijd!

Moeite met openen verpakkingen

 

Info Vakantieweek RPV’s Rotterdam en Dordrecht en overige belangstellenden.

Na het succes van vorig jaar hebben we weer een optie genomen op een vakantieweek in Luyksgestel in hotel De Postelhoef, deze keer van 8 tot 15 juni 2019. 

lees verder

Verslag van 2018 Vakantie Hotel de POSTELHOEF: een met een gouden randje!

Van 25 augustus tot 1 september 2018 is een groep van 25 uit Dordrecht en Rotterdam en omstreken vakantie gaan vieren in Luyksgestel.

lees het verslag 

 

 

 

 

Op verzoek van ReumaNederland publiceren wij onderstaande uitnodiging.  Het gaat om een onderzoek van het Nivel n.a.v. het verdwijnen van vitamine D, kalktabletten en paracetamol 1000 mg uit het basispakket per 2019. Vanuit ReumaNederland wordt woensdag 12 december aandacht aan dit onderzoek via hun online communicatiekanalen.

 

Gebruik jij middelen die uit het pakket gaan in 2019, zoals vitamine D, kalktabletten of paracetamol 1000mg? Doe mee aan de monitor van Nivel!

Graag nodigen wij je uit om deel te nemen aan een onderzoek over het gebruik van deze middelen. Het Nivel, een onafhankelijk onderzoeksinstituut, voert dit onderzoek uit met subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

U mag het gesprek met uw zorgverlener opnemen, wist u dat?
 
Eind 2017 is er een wet aangenomen waarin staat dat u als patiënt altijd een geluidsopname mag maken van het gesprek met uw zorgverlener in de spreekkamer. U kunt het gesprek dan thuis nog eens rustig naluisteren en indien gewenst delen met uw naaste(n). Dit kan fijn zijn als u het bijvoorbeeld lastig vindt om informatie te onthouden of te begrijpen, of wanneer u op basis van de informatie een keuze moet maken voor een behandeling. 
 
Een belangrijk gegeven is dat toestemming van de zorgverlener voor het maken van de opname niet (meer) noodzakelijk is. Uiteraard is het wel zo netjes om uw zorgverlener van te voren in te lichten. Dat kan misschien even spannend zijn, vooral wanneer u uw zorgverlener al een tijdje kent. Toch is het raadzaam uw behoefte kenbaar te maken en samen tot afspraken te komen.